fbpx

Smit Re-Use Logistics: Een verbond van expertise

Smit Re-Use Logistics B.V. is de vrucht van een samenwerking tussen twee prominenten in de logistieke sector: Smit Bevrachtingen en Van De Graaf & Meeusen.

Actief sinds de vroege jaren 70, heeft Smit Bevrachtingen zich altijd toegewijd aan bemiddeling en transportovername, met een nadrukkelijke specialisatie in het vervoeren van oud ijzer schroot via Europese waterwegen. Gedurende de jaren 80 en 90 breidde het bedrijf zijn expertise uit naar onder meer (secundaire) bouwstoffen, constructie, damwanden, buispalen, containers en projectladingen. Het faciliteren van pendeltransporten variƫrend van 2 tot 16 schepen en het afhandelen van projectladingen tot wel 1.000.000 ton, waren taken die Smit Bevrachtingen met vertrouwen en deskundigheid op zich nam.

In de nieuwe eeuw, vanaf 2000, werden duwbakken aan de vloot toegevoegd om de klantenservice verder te optimaliseren.

In 2013 begon voor oprichter Frank Smit een welverdiend pensioen, waarna Michiel Smit de teugels van het bedrijf in handen nam. De synergie tussen Smit Bevrachtingen en Van de Graaf & Meeusen leidde uiteindelijk tot het idee van een gezamenlijke onderneming. Dit samenwerkingsverband culmineerde in de oprichting van een toonaangevende entiteit in het bevrachten en transporteren van oud ijzer.